• LastMinute📍 15% korting*.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief, ontvang de lastminuts en kortingen.
Boshuisje Otterlo » Algemene voorwaarden

Boshuisje Otterlo AG – algemene voorwaarden voor onze gasten

Hieronder treft u de algemene informatie aan over uw boeking en over onze huisregels. 

 

1. Boeking

1.1 Website informatie. De informatie van ons boshuisje op onze website www.boshuisjeotterlo.nl, informatiemap, social mediakanalen, www.natuurhuisje.nl en www.airbnb.nl is met zorg samengesteld. Toch kan het zijn dat de beschrijving of foto’s niet meer helemaal overeenkomen met de huidige situatie. Zolang dit niet om grote verschillen gaat, kunt u ons hier niet op aanspreken.

 

1.2 Last minute

Boekt u binnen 4 dagen voor de aankomstdag, dan krijgt u 10% korting*. Boekt u één dag voor de aankomstdag dan krijgt u nog eens 5% extra korting**.

*/**alleen op de kale huurprijs en niet in combinatie met schoolvakanties, lang weekend met feestdagen, verplichte kosten en optie-kosten, deze blijven een vaste prijs houden. 

**alleen als u via onze website www.boshuisjeotterlo.nl boekt. 

 

1.3 Nutsvoorzieningen. De verhuur is incl. gas, water en elektra, bij een normaal verbruik. Als er geconstateerd word dat er extreem verbruik heeft plaats gevonden, kan er een naheffing plaats vinden.

 

2. Betaling

2.1 Betaling Boshuisje Otterlo. Heeft u uw vakantie geboekt via www.boshuisjeotterlo.nl dan moet u uw betaling doormiddel van een factuur voldoen aan de eigenaar van Boshuisje Otterlo. De aanbetaling is 50% van het totale bedrag en het restant dient 30 dagen vóór aankomstdag volledig voldaan te zijn. Een boeking binnen 30 dagen voor de aankomstdag dient direct volledig betaald te worden. Bij (aan)betaling is de boeking definitief. U kunt dan geen aanspraak meer maken op restitutie.

 

2.2 Betaling Natuurhuisje.nl. Heeft u uw vakantie geboekt via onze boekingspartner. Dan loopt de betaling via Natuurhuisje.nl.

 

3. Borg

3.1 Borg Boshuisje Otterlo. Heeft u uw vakantie geboekt via www.boshuisjeotterlo.nl dan betaald u €100 borg per verblijf. Na afloop van uw verblijf en na goedkeuring wordt de borg terug gestort door de eigenaar van Boshuisje Otterlo. Houd er rekening mee dat wij meer in rekening brengen dan de waarde. Dit ivm voorrijdkosten, verzendkosten of inkoopwaarde etc. 

 

3.2 Borg Natuurhuisje.nl. Heeft u uw vakantie geboekt via onze boekingspartner dan betaald u €100 borg per verblijf. Na afloop van uw verblijf en na goedkeuring wordt de borg terug gestort door Natuurhuisje.nl. Houd er rekening mee dat wij meer in rekening brengen dan de waarde. Dit ivm voorrijkosten, verzendkosten of inkoopwaarde.

 

4. Annulering

4.1 Annuleren via Boshuisje Otterlo. Heeft u uw vakantie geboekt via www.boshuisjeotterlo.nl dan moet u zelf een annuleringsverzekering afsluiten. U kunt dus niet rechtstreeks via Boshuisje Otterlo annuleren.  

 

4.2 Annuleren via Natuurhuisje.nl. Heeft u geboekt via onze partner dan loopt de annuleringsvoorwaarden via Natuurhuisje.nl. 

 

4.3 Annulering door Boshuisje Otterlo. Het kan zijn dat door redelijke omstandigheden wij de definitieve boeking moeten annuleren. U krijgt dan het volledige bedrag terug wat u al (aan)betaald heeft. Boshuisje Otterlo of hulppersonen zijn niet aansprakelijk voor enige vermogensschade en/of ander nadeel voortvloeiende uit deze annulering. 

 

5. Verblijf

5.1 Inchecken. Op de aankomstdag vanaf 15:30u.

 

5.2 Uitchecken. Voor 09:30u op de vertrekdag.

 

5.3 Duur van uw verblijf.

Weekend: vrijdag 15:30u t/m maandag 09:30u

Midweek: maandag 15:30u t/m vrijdag 09:30u

Week: maandag 15:30u t/m maandag 09:30u of vrijdag 15:30u t/m vrijdag 09:30u

2 nachten: maandag 15:30u t/m woensdag 09:30u

2 nachten: woensdag 15:30u t/m vrijdag 09:30u

Tenzij anders vermeld op uw reservering / factuur.

Op Nederlandse feestdagen is er geen aankomst- en vertrekdag. In het Paas- en Pinksterweekend is het uitchecken op dinsdag.

 

5.4 Verwachtingen. Net zoals u van ons verwacht dat wij u een fijn verblijf bieden, verwachten wij ook van u dat u en uw reisgezelschap zich als goede gasten gedragen volgens onze huisregels. Hieronder verstaan wij in ieder geval dat u en uw reisgezelschap:

 • geen hinder en overlast veroorzaken (om tussen 22:00u tot 08:00u de rust te bewaren).
 • gebruik maken van beddengoed op de bedden.
 • het boshuisje weer achterlaat zoals bij aankomst aangetroffen.
 • dat u uw breukwerk, schade en verlies op tijd door geeft.

 

5.5 Vertrek.

Vragen wij u het volgende:

 • het bedlinnen en eventueel de gehuurde badlinnen/keukenlinnen bij de voordeur te leggen. Het bedlinnen bij voorkeur in een kussensloop te stoppen. (bij luxe uitcheck hoeft dit niet)
 • controleer of u niets bent vergeten. Kijk in de kasten en onder de bedden. Vergeten spullen worden na uw vertrek een maand in bewaring gehouden. Na een maand worden ze eigendom van ons en weggegeven aan een goed doel. U kunt uw vergeten laten opsturen door ons, wij vragen hiervoor een vergoeding + de waarde van de verzendkosten. 
 • de inventaris te controleren en de afwas moet gedaan zijn. Wilt u alles weer in de goede kasten zetten? (bij luxe uitcheck kunt u de schone vaat in de vaatwasser laten staan)
 • uw breukwerk/schade/verlies door te geven.
 • het boshuisje veegschoon achter te laten. 
 • uw (dichte) vuilniszak(ken) in de grote rolcontainer te deponeren als u het erf verlaat. (bij luxe uitcheck hoeft dit niet)
 • de verwarming op 19 graden zetten?
 • de sleutel mag u in het huisje achterlaten, graag aan de kapstok. 

 

Luxe uitcheck: heeft u gebruik gemaakt van de “luxe uitcheck” service en dit niet vooraf betaald, dan wordt er €18,50 + €2,50 van uw borg ingehouden.

 

5.6 Logés en visite. Mocht u logés ontvangen (let op!! het boshuisje is voor maximaal 4 personen), dan bent u verplicht dit te melden. Bij logés moet er dan toeristenbelasting betaald worden en bedlinnen gehuurd worden. Graag willen wij dat dit vooraf van de boeking word gemeld.

 

5.7 Schoonmaken. Boshuisje Otterlo wordt altijd door ons team schoongemaakt. U betaalt hiervoor een vast schoonmaaktarief. Bij aankomst treft u een schoon en fris vakantieverblijf. 

 

5.8 Vergaderruimte. Op dinsdag en donderdag van 9:00u tot 17:00u is het boshuisje beschikbaar als vergaderruimte of werkplek. U kunt het boshuisje één of twee dagen van te voren reserveren in de week dat u wilt komen vergaderen. U kunt reserveren op basis van beschikbaarheid. Het boshuisje is voor maximaal 4 personen te reserveren. U kunt gebruik maken van de keuken, woonkamer en badkamer/toilet. U mag geen gebruik maken van de slaapkamers/bedden. Het boshuisje wordt door ons schoonmaakteam verzorgd. U mag de vuile vaat in de vaatwasser zetten, u moet bij vertrek deze wel aanzetten. Wij ruimen de vaatwasser voor u uit. U betaald €50 borg.

 

6. Aansprakelijkheid 

6.1 Schade door gasten. Het kan natuurlijk gebeuren dat u, uw gezelschap en/of uw bezoek schade en/of verlies aanbrengt aan het boshuisje en/of haar inrichting en/of eigendommen. Als dit het gevolg is van het handelen of nalaten van uzelf en/of derden die zich met uw toestemming in ons boshuisje bevinden bent u in dit geval aansprakelijk voor deze schade en/of verliezen. Meld de schade en/of verliezen altijd zo snel mogelijk, zo komt niemand voor verrassingen te staan en kunnen wij de eventuele schade en/of verliezen herstellen voor er nieuwe gasten komt. Wij houden borg in voor breukwerk, schade en verlies. Mocht de schade groter zijn dan de borg dan gaan wij ervan uit dat dit ook door u vergoed wordt, eventueel via uw WA-verzekering

 

6.2 Niet correct gebruik van elektronica. Mocht er geconstateerd worden dat u nalatig bent geweest in het gebruik van de elektronische apparaten in het boshuisje, waardoor er schade aan het apparaat of eigendommen van Boshuisje Otterlo is ontstaan, dan wordt uw borg ingehouden. Mocht de schade hoger zijn dan de borg dan gaan wij ervan uit dat dit ook door u vergoed wordt, eventueel via uw WA-verzekering. Alle elektronische apparaten hebben een gebruikershandleiding, die liggen ter inzage in het boshuisje, ook zijn ze te raadplegen via een websitelink. Deze link kunt u terug vinden in de informatiemap. Wij gaan ervan uit dat u de handleiding raadpleegt voor het gebruik van het apparaat.

 

6.3 Wij zijn niet aansprakelijk voor:

 • diefstal, verlies en/of schade van welke aard dan ook tijdens of ten gevolge van uw verblijf in ons boshuisje.
 • het uitvallen of buiten werking stellen van technische apparatuur, nutsvoorzieningen en/of voorzieningen in ons boshuisje. Wij proberen dit altijd naar behoren op te lossen. 
 • calamiteiten, in welke vorm dan ook.
 • geboekte arrangementen buiten ons om. 

 

7. Overige huisregels en informatie

7.1 Jongeren. Onder jongeren verstaan wij personen tot 25 jaar. Dit huisje is niet geschikt voor alleen gaande jongeren onder 25 jaar. Een boeking in strijd hiermee zal worden geannuleerd en er kunnen eventueel annuleringskosten in rekening worden gebracht. 

 

7.2 Feesten, evenementen en bijeenkomsten met genodigden. Het boshuisje is bedoelt voor u en uw gezelschap. Het organiseren van feesten, evenementen of bijeenkomsten met genodigden anders dan de personen uit uw gezelschap is niet toegestaan.

 

7.3 Open vuur. Buiten is het verboden om open vuur te gebruiken, dit vanwege het brandgevaar. Als u wilt barbecueën, kunt u gebruiken maken van de elektrische tafelbarbecue.

 

7.4 Fietsen. Wilt u de fietsen niet tegen het boshuisje aan te zetten. Er staat een fietsenrek onder de veranda. Er is geen afgesloten fietsenstalling aanwezig. U kunt uw fiets(en) eventueel vastleggen aan het fietsenrek of verandapaal.

 

7.5 Boshuisje Otterlo is niet rolstoeltoegankelijk. Er is een drempel bij de voordeur, de hal, openslaande deuren en 2-persoons slaapkamer, ook zijn de deurposten te smal.

 

7.6 Review/recensie. Als u een review plaats op één van onze kanalen of bij onze boekingspartner dan gaan wij er vanuit dat u dit naar waarheid invult. U mag uiteraard uw mening of uw ervaring geven, maar deze mag niet in strijd zijn met de informatie die u vooraf heeft ontvangen. Alles over het boshuisje is terug te lezen op www.boshuisjeotterlo.nl. Wij zijn open en transparant. Wij mailen u na uw bezoek een enquête over hoe u uw vakantie bij Boshuisje Otterlo heeft ervaren. Mocht u enigszins niet tevreden zijn over uw verblijf bij Boshuisje Otterlo meld het ons, dan kunnen wij samen kijken naar een oplossing. Bent u wel tevreden? Vertel het andere. 

 

7.7 Sleutelkluis. Wij maken gebruik van een sleutelkluis. U mag zelf niet de code veranderen. Mocht de beheerster de kluis niet meer kunnen open maken omdat u of uw reisgezelschap de code heeft veranderd, dan wordt uw totale borg ingehouden. Laat de sleutel niet achter in de sleutelkluis als u een aantal uur of een dagje weg bent. De sleutelkluis is leeg als het boshuisje niet is verhuurd.

 

7.8 Nieuwsbrief. Zodra u een boeking heeft geplaatst bij Boshuisje Otterlo of via onze boekingspartners dan ontvangt u minimaal één nieuwsbrief. Als u de eerste nieuwbrief heeft ontvangen, kunt u zich hiervoor eventueel afmelden.

 

7.9 Wijzigingen, typ- en zetfouten voorbehouden.

 

Bovenstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing zodra u bij ons het boshuisje heeft geboekt.

 

Heeft u na het lezen van onze algemene voorwaarden nog vragen, dan horen wij dat graag.

 

Wij wensen u alvast een mooi en gezellig verblijf toe!

 

Boshuisje Otterlo

Koeweg 20-1

6731SJ Otterlo

www.boshuisjeotterlo.nl