• LastMinute📍 15% korting*.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief, ontvang de lastminuts en kortingen.
Boshuisje Otterlo » Het dorp Otterlo » Omgeving en activiteiten

De omgeving van Otterlo


Wij hebben een kleine greep met de mooiste en leukste uitjes voor u genoteerd.

Otterlo en omgeving

Otterlo is een esdorp van de gemeente Ede en wordt lokaal ook wel het bruisende hart van de Veluwe genoemd. Otterlo ligt midden op de Veluwe en de ingang van het Nationaal Park De Hoge Veluwe is naast de deur. Hierdoor is het gastvrije dorp perfect ingesteld voor toerisme. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes in de omgeving die dwars door de Veluwse natuur gaan. Een groen en gastvrij dorp dus! Qua activiteiten is een fiets huren erg populair of je gaat de Veluwe ter paard, weer eens wat anders!

 

Het Roekelsebos in Otterlo

Vanuit het vakantiehuisje loopt u het Roekelsebos in. Het Roekelsebos grenst aan de natuurgebieden Het Mosselsche Zand (zandverstuiving), Planken Wambuis, Kreelsche plas, Reemsterveld en de Ginkselse Heide. Bij de Ginkelse Heide is een schaapskooi. Elk jaar in September wordt hier Operation Market Garden herdacht.

 

Het Nationale Park de Hoge Veluwe, Otterlo

De 3 pijlers van het Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn natuur & landschap, historische verhalen en kunst & architectuur. Het beroemde natuurpark heeft grasvlaktes, heidevelden en zandverstuivingen en daarnaast leven er ook nog veel wilde dieren. Erg leuk dus voor een rustgevende fietstocht of wandeling door de natuur. In het Museonder vindt u alles over hoe de Veluwe is ontstaan en hoe de Veluwe werd en wordt bewoond. Bewonder de unieke collectie van het Kröller-Müller Museum met topstukken van beroemde meesters, zoals Van Gogh en Mondriaan. Bezoek het Jachthuis Sint Hubertus wat ontworpen is door de beroemde architect Hendrikus Petrus Berlage, het Park Paviljoen waar u heerlijk kunt eten of bezoek de Parkwinkel waar u lokale Veluwse producten kunt kopen.

 

De Goudsberg, Middelpunt van Nederland, Lunteren

Op de Veluwe ligt het geografische hart van Nederland rondom de Lunterse Goudsberg. ​Dit gebied heeft uitzonderlijke natuurlijke, cultuurhistorische en geologische kwaliteiten. Actief stuifzandgebied, ongerepte heide waarop heidekoeien rondlopen, Celtic Fields met de reconstructie van een ijzertijdboerderij, middeleeuwse engen en een hessenweg, restanten van 19de-eeuwse industrialisatie, het (communale) Luntersche Buurtbosch met uitzichttoren De Koepel daar midden in en zeldzame flora en fauna vormen de ‘schatten’ in dit gebied. De Goudsberg: voor jong en oud de moeite van het ontdekken waard!

 

Natuurreservaat Kootwijkerzand, Kootwijk

In het hart van de Veluwe maken de bomen van Nederlands grootste bosgebied opeens plaats voor een groot open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. In het midden bevindt zich het monumentale zendstation Radio Kootwijk.

 

Natuurgebied Deelerwoud, Deelen

Tussen het bekende Nationale Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom ligt het Deelerwoud. Ook in dit gebied leeft er genoeg wild, de kans is dan ook groot dat je een edelhert of Schotse hooglander ziet grazen.

 

Nationaal Park Veluwezoom, Rheden

Nationaal Park Veluwezoom telt ruim 5.000 hectare en is onderdeel van de Veluwe, een groot, aaneengesloten natuurgebied. Je vindt hier haast ongerepte natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Kenmerkend voor Veluwezoom is het reliëf: nergens anders op de Veluwe vind je zoveel heuvels en heb je zo’n mooi uitzicht. Op de Posbank bijvoorbeeld kun je bij mooi weer tot in Duitsland kijken.

 

Uitjes in en rond Otterlo

Of wat dacht u van......

 • Wijnhoeve “De Veluwe”, Otterlo
 • Indoorspeeltuin de Houtzagerij, Otterlo
 • Zwemmen op de Zanding, Otterlo
 • Het Nederlands Tegel Museum, Otterlo
 • Passiflorahoeve (vlindertuin), Harskamp
 • Paleis Het Loo, Apeldoorn
 • Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem
 • Burger’s Zoo, Arnhem
 • Ouwehands Dierenpark, Rheden
 • Klimbos Garderen, Garderen
 • ’t Veluws Zandsculpturenfestijn, Garderen

Bezoek Arnhem

Park Zypendaal, Arnhem / www.visitarnhem.com

In het Park Zypendaal staat het Huis Zypendaal. Dit is een buitenplaats uit de 18de eeuw met bijgebouwen en tuin. De hoofdverdieping is museaal ingericht. In de overige ruimtes is het centraal kantoor van Geldersch Landschap & Kastelen gevestigd. Het monumentale Park Zypendaal dankt zijn naam aan het water dat op sommige plaatsen uit de grond sijpelt. Hier ontspringt de Sint Jansbeek. De loop van de beek was jarenlang verstopt onder de grond. Enkele jaren geleden is de Jansbeek gedeeltelijk weer in oude luister hersteld.

 

Park Sonsbeek, Arnhem

Park Sonsbeek is ongetwijfeld het bekendste park van Arnhem. Samen met de parken Zypendaal en Gulden Bodem vormt Park Sonsbeek Arnhems grootste groene attractie. In het park vindt u onder meer een schitterende uitkijktoren (De Belvédère) en de bijzonder fraaie Steile Tuin. Er wordt gesport, geluierd, gepicknickt, geschaatst en geslenterd. Bovendien vormt het park tegenwoordig het decor van verschillende openluchtconcerten en culturele festivals.

 

Grafheuvels en Wodanseiken, Wolfhezen

Duizenden jaren voor Christus woonden er al mensen op de Veluwe. In natuurgebied Wolfheze vind je sporen die in ouderdom variërend van de nieuwe steentijd tot aan de Wodanseiken van ruim 450 jaar oud.

 


Fietsverhuur

Geert Tweewielers

Dorpsstraat 2C, Otterlo

maandag t/m vrijdag 08:30-18:00

zaterdag 08:30-17:00 / zondag gesloten

Tel: 0318-595 404

De Veluwespecialist

Edeseweg 1, Otterlo

Tel: 085-0645 245 

Verhuurt elektrische fietsen, E-shoppers,

E-Loopfietsen, tandems en meer.


Online wandel- en fietsroutes


Activiteiten

De Beekse Hoeve biedt safaritochten, arrangementen en activiteiten in en buiten Otterlo. Zeer geschikt voor jong en oud.

Voor meer activiteiten zoals pretparken, dierentuinen, musea of een indrukwekkende tocht met de Oud Veluwsche stoomtrein.

Wild zien op Planken Wambuis


• W i n t e r w o n d e r l a n d •

Wat staat het boshuisje er toch prachtig bij in de sneeuw!

Februari 2021

Nationaal Park de Hoge Veluwe - Sint Hubertus 

Februari 2021

Arnhem - Park Zypendaal en Park Sonsbeek

Januari 2021

Oud-Reemst

December 2020